dinsdag 2 september 2008

De ideale platencollectie

.
.Mijn idee van de ideale platencollectie is: alle platen van Emmylou Harris

EN

alle platen waarop de originele versies staan van de liedjes die zij heeft gecoverd.
.
.
.

5 opmerkingen:

Mie zei

Peerke, da's nu eens duidelijk afgelijnd! Ik hoop dat ik dat op een dag ook kan zeggen.Nu draait en waait mijn muziekkeuze nog altijd al naargelang de stemming, het ogenblik enz. Daarenboven komt er nog iedere dag goeie muziek op de proppen...
Eén album blijft voor de eeuwigheid door mij gekoesterd " The Juliet Letters " van
E.Costello/ Brodsky. Hier is er voor elk ogenblik, elke stemming wel iets te vinden.

Peerke zei

Natuurlijk is mijn collectie niet zo mooi afgelijnd. Het zou echter een ongetwijfeld een prachtige en veelzijdige collectie zijn.

The Juliet Letters heb ik zelfs nog nooit gehoord. Hoewel ik veel hou van artiesten die buiten de lijntjes kleuren heb ik van weinig dingen zo een afkeer als van pretentie.

RoenHetZwoen zei

Vreemd.
Ik zou eerder gedacht hebben dat dat dan voor u alle beatles of dylan platen zouden zijn.

Zelf heb ik eerder een getal in gedachten. Eens boven dit getal, is veel te veel. Dat getal op zich is eigelijk ook al veel te veel voor één mensenleven, maar kom: 5.000 exemplaren in de platenverzameling van één mens lijkt me meer dan voldoende. Vandaar dat ik op tijd en stond snoei, om niet over dat ideale getal te komen.

Peerke zei

Op de Elektra box set sprong 'No Regrets' van Tom Rush er uit dus zocht ik de LP Circle Game. En dat blijkt een schitterend schijfje te zijn. Dan herinnerde ik me weer de versie van Emmylou.
Ik vind dat zij een onberispelijke smaak heeft en een feilloos talent om de allermooiste liedjes uit te pikken. Soms van totaal onbekenden, maar even goed 'Here, There and Everywhere' of 'Every Grain of Sand'. En dus leek me dat een goed uitgangspunt voor de ideale platencollectie.
Overigens heb ik inderdaad alles van de Beatles, Beach Boys en Dylan...

janneman zei

Ik deel stilzwijgend en met omgekeerd evenveel enthousiasme jouw mening.
Tevens met een grote portie verdriet omdat net vanavond La Harris optreedt in de Bozar en ondergetekende er niet bij is...